2009. július 29., szerda

Baconos burgonya zöldbabmártással

Itt a zöld szezon! :) Légiesen könnyű kaját kíván az ember lánya...de azért baconnel meg kell bolondítani....

Hozzávalók 4 személyre:
* 12 krumpli
* 12 szelet bacon
*1 ág rozmaring
*4 evőkanál olaj

A mártáshoz:

* fél kg zöldbab
* 1 vöröshagyma
*2 gerezd fokhagyma
*1 paradicsom
*1 dl zöldségleves (leveskockából)
*1 dl tejszín
*1 dl tejföl
*1 citrom leve
* 1 kávéskanál étkezési keményítő

Az elkészítés menete:

1. A meghámozott krumplit betekerem baconba,majd 1-2 rozmaringlevelet tolok a szalonna alá. Hőálló tálba teszem,kevés víz kerül alá,meg persze az olaj. Előmelegített sütöben kb. 40 percen át sütöm..

2. A vöröshagymát és zúzott fokhagymát vajon üvegesre párolom,majd felengedem a zöldséglevessel.A megtisztított,feldarabolt zöldbabot beleteszem,belekeverem a tejszínt,sózom,borsozom..

3. Ha már a bab jó puha,akkor a vízzel kikevert keményítővel besűrítem.. A végén belekerül még a tejföl és a citrom leve,de már nem főzöm tovább.


Nincsenek megjegyzések: